logo TehnoSat
Versiunea Romana     English Version
cart

ENERGIE SOLARA

Sistemele fotovoltaice sunt destinate producerii energiei electrice casnice si industriale prin conversia luminii (energiei solare) in energie electrica.
buton energie solara

TEHNOLOGIE

Inginerii nostrii va vor prezenta noutatile tehnologice, solutiile si alternativele care se preteaza aplicatiei si corespund necesitatilor dumneavoastra.
buton tehnologie

ENERGIE EOLIANA

Energia eoliana este una dintre cele mai promitatoare surse de energie alternativa iar turbinele eoliene sunt cele mai eficiente generatoare electrice din lume.
buton energie eoliana

PRODUSE

Energie Solara

Energia solara este elementul fara de care, viata asa cum o cunoastem astazi pe pamint nu ar fi existat. Soarele a fascinat omenirea inca de la inceputuri si multe culturi antice l-au venerat ca pe un zeu, lumina fiind asociata si astazi vietii iar intunericul simbolizind moartea. Toate procesele biologice incepind de la germinarea semintelor, cresterea plantelor, transformarea prin fotozinteza a compusilor chimici in substante organice, asimilarea vitaminelor de catre organismul uman nu se pot desfasura in absenta luminii solare. De asemenea, toate resurse regenerabile precum vintul, mareele, biomasa, gazele naturale, combustibilii fosili, etc nu ar exista in absenta energiei solare, fiind direct sau indirect legate de aceasta.

Pamantul primeste de la soare 174 petawatts, din care aproximativ 30% este reflectata inapoi in spatiu de straturile superioare ale atmosferei, iar restul este absorbit de nori, oceane si continente, ridicindu-le temperatura. Soarele mentine temperatura medie la suprafata pamintului la o valoare de aproximativ 14° C. Aerul cald transporta vaporii de apa in straturile superioare ale atmosferei si determina circulatia atmosferica (vinturi, cicloane, anti-cicloane, tornade, etc). Ca urmare a incalzirii si evaporarii apei sub actiunea soarelui se desfasoara si circulatia apei in natura. Pamantul absoarbe aproximativ 3850000 exajoules (EJ) din energie solara pe an, iar intr-o ora primeste de la soare mai multa energie decit consumul anual al intregii planete.

Inca din cele mai stravechi timpuri oamenii au utilizat tehnologii primitive pentru captarea si stocarea energia solare pe care au utilizat-o mai ales pentru incalzirea apei si a locuintelor. Ca urmare a progreselor tehnologice inregistrate in ultimul secol s-au pus la punct echipamente de conversie a energiei solare in energie electrica care functioneaza la randamente de pina la 20%. Pentru reducerea dependentei de combustibilii fosili, statele dezvoltate au incurajat investitiile in capacitati de producere a panourilor fotovoltaice si in dezvoltarea retelelor inteligente de distributie a energie electrice. Retele electrice moderne sunt astazi formate dintr-un numar extrem de mare de microcentrale fotoelectrice de capacitate mica si medie care complementeaza productia obtinuta in centralele clasice precum si in parcurile fotovoltaice si eoliene de capacitate mare.

Tehnosat este unul din cei mai importanti furnizori de sisteme fotovoltaice din Romania dezvoltind proiecte "la cheie", incepind din faza de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare, achizitia echipamentelor, montajul si punerea in functiune a acestora, obtinerea acreditarii si a licentei de producere a energiei electrice. Compania noastra a livrat, instalat si pus in functiune numeroase centrale fotovoltaice, dintre mentionam: centrala fotoelectrica cu puterea de 100 kWp (Bulbucata), centrala fotoelectrica cu puterea de 27 kWp (Brasov), centrala fotoelectrica cu puterea de 100 kWp (Margau), centrala fotoelectrica cu puterea de 88 kWp (Bucuresti), etc.

Tehnosat are parteneriate directe cu producatori de talie mondiala pentru a furniza panouri fotovoltaice, invertoare, statii de transformare, rack-uri de montaj, sisteme de monitorizare, etc. Gratie experientei acumulate in domeniul sistemelor fotovoltaice si relatiilor comerciale cu liderii europeni din domeniu, TEHNOSAT ofera clientilor sai acces la produse si tehnologii de ultima generatie.

Tehnosat are capacitatea de a proiecta, instala si pune in functiune parcuri fotovoltaice de putere mare, dezvoltind proiectul "la cheie", incepind din faza de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare, achizitia echipamentelor, constructia uzinei electrice fotovoltaice, executarea lucrarile de constructii civile in amplasament, punerea in functiune a investitiei precum si operarea si mentenenta acesteia. Puteti consulta informatii generale despre principalele echipamente si sistemele fotovoltaice comercializate de Tehnosat in sectiunea produse.


logo syms.ro
TEHNOSAT SRL © 2008-2023     +4 021.316.69.53 / +4 0764.505.959
Solutii fiabile si durabile pentru producerea energie la standarde si tehnologii de inalta calitate si eficienta.